Inschrijvingsprocedure

Inschrijvingsprocedure schooljaar 2020-2021

N.a.v. de Coronacrisis zullen ook de inschrijvingen van nieuwe leerlingen voor het schooljaar 2020-2021 op onze school anders worden georganiseerd.  Het is moeilijk om reeds exact te zeggen op welke manier dit zal moeten gebeuren omdat we nog geen zicht hebben op wanneer de school opnieuw leerlingen mag ontvangen en of we dan ook mensen van buitenaf mogen toelaten e.d.  We vermoeden dat we de richtlijn zullen krijgen om dit digitaal te organiseren, maar verder weten we nog niets.  Als er meer duidelijkheid is, werken we een procedure uit die zo helder en eenvoudig mogelijk is.

De start van de inschrijvingen blijft op dit moment ongewijzigd (12 mei voor voorrangsleerlingen en 26 mei voor alle anderen).

Ook blijft het de bedoeling dat leerlingen pas ingeschreven worden na een advies.  Het is dus belangrijk dat u uw kind eerst aanmeldt (zie: oriënteringstest).

Met vragen mag u ons uiteraard bellen, maar hopelijk begrijpt u dat we op dit moment nog niet op alle vragen een antwoord kunnen formuleren.

 1. Start van de inschrijvingen

 1.1 Eerste jaar

De startdatum van inschrijving voor alle kandidaten voor het eerste jaar is 26 mei 2020.

Het aantal inschrijvingen voor het eerste jaar werd vastgelegd op 110.

Voor de broers en zussen van huidige leerlingen en voor de kinderen van personeelsleden van de school geldt een voorrangsregeling; Zij kunnen inschrijven vanaf 12 mei 2020.

 1.2 Neveninstromers in het 2de t.e.m. 6de jaar

Neveninstromers kunnen inschrijven vanaf  20 april 2020.

 2. Inschrijvingsprocedure

 2.1 Eerste jaar

De normale inschrijvingsprocedure vervalt door de Coronacrisis.

 2.2 Neveninstromers 2de t.e.m. 6de jaar

De normale inschrijvingsprocedure vervalt.  Indien u een leerling wil inschrijven, neemt u best contact op met de school.  Er wordt dan individueel gekeken op welke manier het gesprek en de inschrijving kan plaatsvinden.

Inschrijving gebeurt vanaf 20 april 2020 na een gesprek met de kandidaat en haar / zijn ouders en de directie en / of de leerlingenbegeleidster van de school. Hierbij wordt ook het laatste groot rapport voorgelegd.

Op dinsdag 30 juni 2020 legt de kandidaat, na afspraak, het juiste attest voor samen met het eindrapport.

Een afspraak voor een gesprek kan telefonisch gemaakt worden op het nummer 03 658 52 33 of via e-mail op het adres onthaal@vitaetpax.be.