Vita et Pax Kapelconcerten – najaar 2021

Dit najaar zal onze modernistische kapel de unieke locatie zijn voor een reeks van drie klassieke concerten met musici van internationaal niveau. Meteen bieden we aan enkele beloftevolle oud-leerling-musici de kans om ons in het voorprogramma van deze meesters ook hun bijzonder talent te tonen.

Reserveer nu alvast uw tickets, zodat u er bij deze eerste editie van de Vita et Pax Kapelconcerten zeker bij bent.

Voor vragen en informatie: kapelconcerten@vitaetpax.be

Concertdata & Programma

Donderdag 3 Februari 2022

Vitaly Pisarenko

“An immensely gifted pianist, with prodigious technique, myriad shadings and scrupulous accuracy.”
-New York Times

Meesterpianist Vitaly Pisarenko is pas twintig wanneer hij in 2011 de Eerste Prijs behaalt op het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht, een van de meest veeleisende wedstrijden ter wereld. Techniek en virtuositeit zijn er van het hoogste niveau, het verschil wordt gemaakt door het muzikaal gezag dat de kandidaten uitstralen. Vitaly Pisarenko heeft inderdaad een en ander in huis.
Deze meester-pianist overtuigt en durft risico’s aan. Hij laat techniek samenvallen met poëzie, altijd ten dienste van de muzikaliteit. Hij begeestert en verwondert zijn publiek telkens weer. In ons land schitterde hij in 2016-2017 met acteur Warre Borgmans in de muziektheaterproductie “De Biecht van Liszt”.
Sinds zijn eerste prijs in Utrecht neemt de carrière van deze jonge pianovirtuoos een hoge vlucht. Hij toert over heel de wereld met onvoorspelbaar briljante vertolkingen.

Voorprogramma: Milan Liessens Dujardin, piano | retorica 2018

Deuren: 19.00 u – Voorprogramma: 19.30 u – Concert: 20.15 u

Tickets
Audio

i.s.m. artistieke coördinatie AULOS music mgtmarjan.hellraeth@aulos.be