Vita et Pax Kapelconcerten – najaar 2021

Dit najaar zal onze modernistische kapel de unieke locatie zijn voor een reeks van drie klassieke concerten met musici van internationaal niveau. Meteen bieden we aan enkele beloftevolle oud-leerling-musici de kans om ons in het voorprogramma van deze meesters ook hun bijzonder talent te tonen.

Reserveer nu alvast uw tickets, zodat u er bij deze eerste editie van de Vita et Pax Kapelconcerten zeker bij bent.

Voor vragen en informatie: kapelconcerten@vitaetpax.be

Wilt u niets missen en een heel seizoen meeslepend genieten?
De oplossing is een Passe-Partout! U bent verzekerd van een plaats bij de drie najaarsconcerten en profiteert van een zeer aantrekkelijke korting: u betaalt slechts € 30 per kaartje, inclusief een consumptie na afloop.

Passe Partout tickets

Concertdata & Programma

Donderdag 23 september 2021

Avanesyan trio

Het Avaneysan Trio – de virtuoze Lily Maisky op piano, Sevak Avanesyan op cello en diens broer Hrachya Avanesyan op viool – wordt alom geprezen om zijn ‘frisse en verrassende interpretaties. Een uniek ensemble met gepassioneerd, origineel spel en een zorgvuldige programmering.
Elk seizoen presenteert het nationaal en internationaal een breed repertoire, zowel in een traditioneel recital-formaat als in unieke multidisciplinaire concertervaringen.
Zij brengen ons Mendelssohns Trio nr. 1, Shostakovich’s Trio nr. 2 en Komitas’ Two Armenian songs. Heerlijk om van te genieten na de lange covid-stilte…

Deuren: 19.30 u – Concert: 20 u

Tickets
Audio

Donderdag 21 oktober 2021

Alon Sariel & Ensemble Oxalys – Metamorfosi

Alon Sariel & Oxalys verklanken de 20ste-eeuwse interpretatie van barok & renaissancemuziek voor onze 21ste-eeuwse oren.

Zoals kunstenaars in de renaissance inspiratie zochten in de Oudheid, groeven 20ste-eeuwse componisten vaak in manuscripten van de barokke en klassieke meesters, op zoek naar helderheid, evenwicht en uitgepuurde vormen.
Met de Israëlische luitist en mandolinespeler Alon Sariel combineert Oxalys originele werken uit de barok met die modernere toonzettingen van grootmeesters uit de 20ste eeuw, Stravinsky, Respighi, Warlock en de Belg Ysaÿe.

Voorprogramma: Emiel Vertongen – cello | Warre Bauwens – gitaar | retorica 2017

Deuren: 19.30 u – Voorprogramma: 19.30 u – Concert: 20.15 u

Tickets
Audio

Donderdag 25 November 2021

Vitaly Pisarenko

“An immensely gifted pianist, with prodigious technique, myriad shadings and scrupulous accuracy.”
-New York Times

Meesterpianist Vitaly Pisarenko is pas twintig wanneer hij in 2011 de Eerste Prijs behaalt op het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht, een van de meest veeleisende wedstrijden ter wereld. Techniek en virtuositeit zijn er van het hoogste niveau, het verschil wordt gemaakt door het muzikaal gezag dat de kandidaten uitstralen. Vitaly Pisarenko heeft inderdaad een en ander in huis.
Deze meester-pianist overtuigt en durft risico’s aan. Hij laat techniek samenvallen met poëzie, altijd ten dienste van de muzikaliteit. Hij begeestert en verwondert zijn publiek telkens weer. In ons land schitterde hij in 2016-2017 met acteur Warre Borgmans in de muziektheaterproductie “De Biecht van Liszt”.
Sinds zijn eerste prijs in Utrecht neemt de carrière van deze jonge pianovirtuoos een hoge vlucht. Hij toert over heel de wereld met onvoorspelbaar briljante vertolkingen.

Voorprogramma: Milan Liessens Dujardin, piano | retorica 2018

Deuren: 19.30 u – Voorprogramma: 19.30 u – Concert: 20.15 u

Tickets
Audio

i.s.m. artistieke coördinatie AULOS music mgtmarjan.hellraeth@aulos.be