Vita et Pax Kapelconcerten – herfst 2022

Dit najaar zal onze modernistische kapel opnieuw de unieke locatie zijn voor een reeks van drie klassieke concerten met musici van internationaal niveau.

Reserveer nu alvast uw tickets, zodat u er bij deze tweede editie van de Vita et Pax Kapelconcerten zeker bij bent.

Informatie tickets

  • Ticket voor 1 concert: 30€ per persoon
  • Duoticket voor 1 concert: 50€ per duo
  • Herfstabonnement ‘Passe Partout’ voor 3 concerten: 75€ per persoon

Ideetje : abonnement cadocheque !

Voor vragen en informatie: kapelconcerten@vitaetpax.be

Passe Partout

Een herfstabonnement voor 3 concerten: 75€ ipv 90€ p/p.

Concertdata

  • 20/10: Firgun Ensemble
  • 17/11: SPARK, The Classical Band
  • 15/12: Trio Gilu
Bestel hier uw passe partout tickets

Concertdata & Programma

Beluister een audiofragment

Donderdag 29 september – UITVERKOCHT

Vitaly Pisarenko – uitgesteld piano recital

“An immensely gifted pianist, with prodigious technique, myriad shadings and scrupulous accuracy.”-New York Times

Meesterpianist Vitaly Pisarenko is pas twintig wanneer hij in 2011 de Eerste Prijs behaalt op het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht, een van de meest veeleisende wedstrijden ter wereld. Techniek en virtuositeit zijn er van het hoogste niveau, het verschil wordt gemaakt door het muzikaal gezag dat de kandidaten uitstralen. Vitaly Pisarenko heeft inderdaad een en ander in huis.
Deze meester-pianist overtuigt en durft risico’s aan. Hij laat techniek samenvallen met poëzie, altijd ten dienste van de muzikaliteit. Hij begeestert en verwondert zijn publiek telkens weer. In ons land schitterde hij in 2016-2017 met acteur Warre Borgmans in de muziektheaterproductie “De Biecht van Liszt”.
Sinds zijn eerste prijs in Utrecht neemt de carrière van deze jonge pianovirtuoos een hoge vlucht. Hij toert over heel de wereld met onvoorspelbaar briljante vertolkingen.

Vital Pisarenko verrast op 29 september met Schubert en Liszt. Op het eerste gezicht misschien geen voor de hand liggende combinatie. Liszt verklaarde immers Bach en Beethoven tot zijn grootste inspiratiebronnen, maar toch is het geen geheim dat de beide grootmeesters van het 19de eeuwse klavier veel meer met elkaar gemeen hadden dan alleen hun voornaam. Verwacht u aan een uiterst boeiend en virtuoos programma, hetwelk ragfijn wordt uitgediept!

Voorprogramma: Milan Liessens Dujardin, piano | retorica 2018

Deuren: 19.00 u – Voorprogramma: 19.30 u – Concert: 20.15 u

BEluister een audiofragment

Donderdag 20 oktober 2022

Firgun Ensemble

In dit programma, gebaseerd op hun eerste CD “Garland” – 16 songs for soprano, violin and harp, presenteert Gilu een diversiteit aan stijlen, culturen en talen. Vanwege een bijzonder sterke affiniteit met het repertoire uit de 20e eeuw en een fascinatie voor hedendaagse muziek heeft de groep moderne stukken gecombineerd met werken uit vroegere periodes.

Wat alles met elkaar verbindt is de universaliteit van de menselijke emotie en de zoektocht naar schoonheid.

Gilu vertegenwoordigt een unieke combinatie van klankkleuren. Originele arrangementen brengen de specifieke kenmerken van elk instrument naar voren. Terwijl de individuele kwaliteiten worden gevierd, verenigt Gilu ze in een geheel nieuw timbre – net als een guirlande, waarin verschillende bladeren, bloemen en lichtjes hun individualiteit behouden en worden samengehouden tot een rijker geheel.

Denkend aan Arthur Rimbaud en zijn Illuminations strekken wij onze guirlande van liederen uit van raam tot raam, misschien ook voor het uwe. Misschien vinden we u daar, genietend van een lekker kopje warme thee, terwijl zachte sneeuw valt en de wereld in zoete stilte bedekt, zodat u zich “Gilu” kunt voelen en verheugen.

Concert: 20 u

Bestel hier uw tickets
Beluister een audiofragment

Donderdag 17 november 2022

SPARK, The Classical Band – BE BAROQUE

Deze jonge Duitse topformatie maakt een steile opgang in het internationale circuit en is inmiddels een fenomeen in eigen land: virtuoos, sensationeel en spraakmakend. Met een enorme rijkdom aan klanken slaan ze bruggen tussen verschillende muziekstijlen en laten ze bijzondere interacties ontstaan. Een verpletterende ervaring die je een keer moet hebben meegemaakt. Dit avontuurlijke vijftal groeide in korte tijd uit van een verrassend fris kamermuziek ensemble tot één van de meest veelbelovende Duitse muzikale exportproducten. Waar ze ook spelen, deze muzikale pioniers hebben het publiek en de critici aan hun voeten.

Hun muzikale vonken zijn niet tegen te houden en garanderen compromisloze, onweerstaanbaar charmante en gepassioneerde uitvoeringen. Met een combinatie van een gezonde voorliefde voor provocatie en een niet te onderdrukken energie, veroverde Spark inmiddels diverse gerenommeerde podia in Europa zoals het Wiener Konzerthaus, Konzerthaus Berlin, Gran Teatre del Liceu in Barcelona, National Concert Hall Taipei, Schieswig-Hoistein Musik Festival en het Beethovenfest Bonn…..
In 2015 debuteerde Spark in het Concertgebouw Amsterdam.

Met BE BAROQUE brengt Spark een concert van een bijzondere soort. Met een frisse en nieuwe blik geven ze barokmuziek een nieuw elan. Mooi. Gedurfd. Experimenteel.
Barokmuziek met doorwerking en op die manier omgevormd tot de muzikale taal van de 21ste eeuw. Gebaseerd op een aantal meesterwerken van Bach, Vivaldi, Händel en anderen, creëert Spark zijn eigen barokke palet waarvan het kleurenspectrum harmonieus varieert van bijna natuurgetrouwe reproductie tot een volledig nieuwe compositie.

Andrea Ritter (fluit) | Christian Fritz (piano) | Daniel Koschitzki (fluit) | Stefan Balazsovics (viool, altviool) | Victor Plumettaz (cello)

Concert: 20 u

Bestel hier uw tickets

Donderdag 15 december 2022

Trio Gilu

In  programma GARLAND, gebaseerd op hun eerste CD “Garland” – 16 songs for soprano, violin and harp, presenteert Gilu een diversiteit aan stijlen, culturen en talen. Vanwege een bijzonder sterke affiniteit met het repertoire uit de 20e eeuw en een fascinatie voor hedendaagse muziek heeft de groep moderne stukken gecombineerd met werken uit vroegere periodes. Wat alles met elkaar verbindt is de universaliteit van de menselijke emotie en de zoektocht naar schoonheid.

Gilu vertegenwoordigt een unieke combinatie van klankkleuren. Originele arrangementen brengen de specifieke kenmerken van elk instrument naar voren. Terwijl de individuele kwaliteiten worden gevierd, verenigt Gilu ze in een geheel nieuw timbre – net als een guirlande, waarin verschillende bladeren, bloemen en lichtjes hun individualiteit behouden en worden samengehouden tot een rijker geheel.

Denkend aan Arthur Rimbaud en zijn Illuminations strekken wij onze guirlande van liederen uit van raam tot raam, misschien ook voor het uwe. Misschien vinden we u daar, genietend van een lekker kopje warme thee, terwijl zachte sneeuw valt en de wereld in zoete stilte bedekt, zodat u zich “Gilu” kunt voelen en verheugen!

Concert: 20 u

Bestel hier uw tickets

i.s.m. artistieke coördinatie AULOS music mgtmarjan.hellraeth@aulos.be