SMARTSCHOOL WEERSTATION

Vita et Pax zingt voor het klimaat

vrijdag 26 oktober 2012 - Schoten Vita et Pax-College

Op vrijdag 26 oktober 2012 namen maar liefst 700 scholen deel aan een project dat de mensen en speciaal de jeugd erop attent moet maken dat het milieu erop achteruit blijft gaan en onze wereld stilaan onleefbaar wordt.

Dit project heet "sing for the climate" en is een initiatief van de 'klimaat coalitie'. Doel is om de ogen van de hele wereld te openen, iedereen warm te maken om zich milieubewuster te gedragen en de wereldleiders te engageren om dit doel te bereiken.

Ook de leerlingen van het Vita et Pax-college verhieven vrijdag hun stem voor het klimaat. Het lied werd de hele week geoefend en het resultaat mocht er zijn. Het was fijn dat alle leerlingen zo enthousiast en uit volle borst meezongen.

Dit initiatief moet het begin zijn van een jaar waarin alle leerlingen en leerkrachten hun best doen het groen in ere te herstellen en zich volop inzetten voor de projecten die nog zullen volgen.

Het lied is terug te vinden op www.singfortheclimate.com
Zoek ons filmpje onder Sing@school!

Dorien Dox - leerling 4D - namens werkgroep Sing for the Climate Vita et Pax-College

<< Terug naar het nieuwsoverzicht